+ 386 (0)1 56 34 143 info@kefo.si

Pomembnost prehranske terapije

menu-prehrana-in-bolezniPrehranska terapija temelji na prehranskih potrebah telesa in procesih okrevanja. Uporablja se kot podpora zdravljenju v okviru izbrane terapije…

 

Izboljšanje prehranskega stanja pospešuje okrevanje ter zmanjšuje možnost za zaplete in smrt.

Zdravstveni strokovnjaki lahko zelo izboljšajo učinkovitost zdravljenja, če pravočasno začnejo uporabljati naše prehranske izdelke in v zdravjenje vključijo prehransko terapijo.

Prehranska terapija je dokazano cenovno učinkovita. Skrajša čas bivanja v bolnišnici, zmanjša količine porabljenih zdravil in spodbuja neodvisnost bolnika kar prispeva k znižanju stroškov na vseh ravneh zdravstvene oskrbe.

 

Cilj prehranske terapije

Bolniki z različnimi patografijami imajo različne prehranske potrebe, ki jih vedno ni mogoče izpolniti z običajno prehrano.

Akutne in kronične bolezni, operacije ali oslabitev lahko spremenijo prehranske potrebe kar lahko povzroči pomanjkanje določenih hranil. Izguba apetita lahko stanje še poslabša, zato se učinkovitost zdravljenja zmanjša, število zapletov pa poveča.

Zavzemamo se za preventivo. Prepričani smo, da je mogoče ciljano in učinkovito prehransko terapijo preprosto uvesti.

Cilj naše velike ponudbe je zagotoviti primerne izdelke za različne bolnike in tako učinkovito izpolniti njihove potrebe z zagotavljanjem ustreznih hranil.

Naš pristop k prehrani temelji na potrebah in zaužitju. To podpira tudi simbol križa na naših izdelkih, ki ponazarja prehransko terapijo, prilagojeno posamezniku.