+ 386 (0)1 56 34 143 info@kefo.si

Nadzor presnove

menu-prehrana-in-bolezniCilj oddelka za nadzor presnove – v okviru podjetja Nutricia Advanced Medical Nutrition – je bolnikom in njihovim družinam zagotoviti najkakovostnejše izdelke in storitve, kar jih je na voljo, da se bolnikom s prirojenimi presnovnimi motnjami zagotovita najboljši klinični izid in kar najboljša kakovost življenja.

 

žV 90-ih letih prejšnjega stoletja je podjetje Nutricia prevzelo zelo specializirani podjetji SHS International (Ltd) in Milupa Metabolics GmBh s ključno paleto izdelkov za dietetično upravljanje prirojenih presnovnih motenj in epilepsije. Za to področje so na voljo izdelki podjetij SHS International in Milupa Metabolics GmBh, ki podpirajo največje število bolnikov po vsem svetu z najrazličnejšimi oblikami prirojenih presnovnih motenj, vkljuèno z motnjami pri:

  • presnovi aminokislin, npr. fenilketonurija, bolezen javorjevega sirupa,
  • presnovi ogljikovih hidratov, npr. galaktozemija,
  • presnovi maščobnih kislin, npr. VLACD in številne druge motnje.

Nutricia ponuja tudi veliko izbiro izdelkov z nizko vsebnostjo beljakovin za podporo bolnikov s prirojenimi presnovnimi motnjami.

Dodatno Nutricia zagotavlja tudi ponudbo izdelkov za podporo prehranskemu vodenju refrakcijske epilepsije s ketogeno dieto ali modificirano Atkinsonovo dieto (MAD)