+ 386 (0)1 56 34 143 info@kefo.si

Vodnik za starše za NutriniDrink MF

menu-pogosta-vprasanjaČe je zdravnik ali dietetik vašemu otroku predpisal NutriniDrink Multi Fibre, boste v tem tekstu našli nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov glede diete otroka in izdelka NutriniDrink Multi Fibre.

 

1. Zakaj je prehrana vašega otroka tako pomembna?

Slaba prehrana lahko vpliva na rast in razvoj vašega otroka – zdaj in pozneje v življenju. Zato je zelo pomembno zagotoviti, da otrok v letih, ko raste, dobiva kar najbolj uravnoteženo razmerje esencialnih hranil.

NutriniDrink Multi Fibre vsebuje vsa pomembna hranila, ki jih potrebuje vaš otrok:

  • Beljakovine so pomembne za izgradnjo celic, mišic in drugih tkiv. Primeri beljakovinske hrane so meso, ribe, jajca in mleko.
  • Ogljikovi hidrati zagotavljajo energijo, potrebno za vsakodnevne aktivnosti, od igranja na prostem do učenja v učilnici, vsebuje pa jih hrana, kot so kruh, testenine, krompir, sadje in sladkorji.
  • Maščobe so pomembne kot energijske rezerve, za rast in razvoj možganov. Maščobe lahko najdete v hrani kot so mastne ribe, maslo, olja, oreščki in semena.
  • Za rast in razvoj so potrebni tudi vitamini in minerali. Kalcij je nujen za rast kosti; železo za nastajanje krvnih celic; in vitamini za odpornost. Sveže sadje, zelenjava, mlečni izdelki, žitarice, meso in ribe so dobri viri vitaminov in mineralov.

 

2. Kako lahko pomaga NutriniDrink Multi Fibre?

NutriniDrink Multi Fibre lahko dopolni prehrano vašega otroka

 

3. Kaj je NutriniDrink Multi Fibre?

NutriniDrink Multi Fibre je prehransko celovit visokoenergijski napitek, zasnovan posebej za otroke. Primeren je za vse otroke, starejše od 1 do 12 leta starosti. NutriniDrink Multi Fibre vsebuje posebno mešanico vlaknin.

 

4. Kaj je NutriniDrink Multi Fibre Multi Fibre?

Napitek NutriniDrink Multi Fibre vsebuje posebno patentirano mešanico 6. vlaknin , imenovano MF6 – te vlaknine so bile izbrane zato, ker se zelo dobro ujemajo z vlakninami, priporočenimi v zdravi prehrani. Vlaknine so pomembne za normalno delovanje črevesja in pomagajo ohranjati dolgoročno zdravje otroka.

 

5. Zakaj moj otrok potrebuje NutriniDrink Multi Fibre?

NutriniDrink Multi Fibre je vašemu otroku predpisal zdravnik ali dietetik, ker otrok potrebuje dodatna hranila. Razlogov za to je lahko več, na primer bolezen, zmanjšan apetit ali samo povečanje otrokovega vnosa hranil.

 

6. Koliko napitka NutriniDrink Multi Fibre lahko otrok zaužije na dan?

Količino napitka NutriniDrink Multi Fibre, ki jo potrebuje vaš otrok, bo določil dietetik ali zdravnik. Največja količina, ki jo lahko spije na dan, je odvisna od starosti otroka in je lahko od 4 do 6 plastenk, vendar se morate o tem pogovoriti z zdravnikom ali dietetikom.

 

7. Kako uporabljati NutriniDrink Multi Fibre?

NutriniDrink Multi Fibre je pripravljen za pitje. Piti ga je mogoče iz stekleničke ali postreči v kozarcu – kar najbolje ustreza otroku. Preden stekleničko odprete, jo pretresite. NutriniDrink Multi Fibre lahko tudi segrejete v mikrovalovki. Pred tem vedno najprej odstranite pokrovček in preden ga postrežete, preverite temperaturo.

 

8. Ali lahko NutriniDrink Multi Fibre uporabim v hrani?

Da! NutriniDrink Multi Fibre je mogoče uporabiti v številnih okusnih receptih, ki bodo pomagali dopolniti prehrano vašega otroka z dodatnimi hranili. Predloge lahko najdete v knjižici z recepti.

 

9. Kako shraniti NutriniDrink Multi Fibre?

Neodprte plastenke lahko hranite na hladnem, suhem mestu. Porabite jih do datuma »Best Before« (Uporabno do), ki je natisnjen na dnu stekleničke. Odprto plastenko je treba hraniti v hladilniku in jo porabiti v 24 urah.

 

10. Zakaj je NutriniDrink Multi Fibre prijazen do otrok?

Ker je raziskava preizkusa okusov pokazala, da imajo otroci radi nove okuse napitkov NutriniDrink Multi Fibre, poleg tega pa NutriniDrink Multi Fibre ponuja največji izbor različic za otroke in je pakiran v priročne plastenke, preproste za uporabo. Zagotavljamo vam, da smo pri pripravi teh napitkov imeli v mislih otroke!