+ 386 (0)1 56 34 143 info@kefo.si

O prehranskih dodatkih v obliki napitka

menu-pogosta-vprasanjaTukaj lahko najdete pogosta vprašanja in odgovore o prehranskih dodatkih v obliki napitka, ki jih uživate kot dodatek ali v določenih okoliščinah kot nadomestilo vaših običajnih obrokov.

 

1. Kaj je prehranski dodatek v obliki napitka?

To je napitek, ki ga je preprosto zaužiti in lahko dopolni (1?3 plastenke izdelka Nutridrink, Nutridrink Multi Fibre ali drugih oralnih dopolnil na dan) ali nadomesti običajne obroke (5?7 plastenk izdelka Nutridrink ali Nutridrink Multi Fibre na dan). Vsaka plastenka vsebuje vsa esencialna hranila.

 

2. V kakšnih okoliščinah je treba jemati napitke?

Ko zbolite, potrebujete več hranil, da lahko hitreje okrevate. V takih primerih tudi težje skrbite za običajne, redne obroke. Napitke je mogoče zlahka zaužiti in so zato zelo primerni v takšnih okoliščinah.

Zaradi izgube apetita se poveča tveganje za podhranjenost. Napitki so zato v veliko pomoč, da zadostijo potrebam po energiji/beljakovinah ter so v majhni priročni embalaži.

Pri kroničnih boleznih je treba preprečiti izgubo teže. V takih primerih so oralni dodatki zelo koristna za izpolnjevanje energijskih potreb.

 

3. Kje lahko kupite napitke?

Napitki se prodajajo v lekarnah. Farmacevt vam bo povedal, kateri okusi so na voljo.

 

4. Kako se napitki zaužijejo?

To je odvisno od vas. Lahko jih pijete po slamici ali nalijete v kozarec. Neporabljene napitke hranite v hladilniku. Uživajte jih postopoma, preko celega dneva ali pa jih pijte počasi med obroki. Uporabite jih lahko tudi v okusnih receptih. Morebitne neporabljene ostanke po 24 urah zavrzite.

 

5. V katerem delu dneva je treba zaužiti prehranski dodatek v obliki napitka?

Če uporabljate napitke kot zamenjavo za običajne obroke, jih je priporočljivo zaužiti v običajnem času dnevnih obrokov.

Če napitke uporabljate kot dodatek k prehrani, jih je najbolje zaužiti med obroki in/ali kot sladico.

 

6. Kako dolgo je treba uporabljati napitke?

To se razlikuje od osebe do osebe. Na splošno naj bi napitke jemali, dokler se vam ne povrne apetit in dokler ne zaužijete spet normalne količine hrane, najmanj pa 8 tednov.