+ 386 (0)1 56 34 143 info@kefo.si

Zgodovina

aboutPodjetje Nutricia je ponosno na svojo kar 100-letno zgodovino. Ustanovljeno je bilo v mestu Zoetermeer na Nizozemskem, primarno kot podjetje, specializirano za proizvodnjo mlečnih formul za dojenčke.

 

V laboratoriju so se proizvajale mlečne formule, ki so ustrezale prehranskim potrebam različnih dojenčkov. Leta 1905 pa je podjetje Nutricia kot prvo predstavilo koncept specializirane klinične prehrane; razvilo je posebne dietne izdelke, na primer mleko z malo sladkorja za sladkorne bolnike in mleko, obogateno z jodom, za bolnike z golšo.

Dandanes se podjetje Nutricia intenzivneje osredotoča na razvoj prehranskih izdelkov, ki temeljijo na raziskavah. Leta 1946 je odprlo prvi lasten raziskovalni oddelek znotraj svojih laboratorijev. Leta 1950 je najelo dietetike, da bi lahko zdravnikom, medicinskim sestram in drugemu zdravstvenemu osebju zagotavljali zdravstvene informacije. Znanstveni napredek v 60-ih letih prejšnjega stoletja je omogočil razvoj specializiranih prehranskih izdelkov za bolnišnice in predstavitev linije Nutri 2000 – celovite prehranske rešitve za kronične bolnike z resnimi težavami hranjenja.

V 90-ih letih prejšnjega stoletja je podjetje Nutricia prevzelo visoko specializirani podjetji SHS International (Združeno kraljestvo) in Milupa (Nemčija), s čimer je pridobilo novo strokovno znanje na področju prirojenih presnovnih motenj in hude alergije na kravje mleko.

Podjetje Nutricia je ponosno, da je eden najbolj specializiranih proizvajalcev prehrane za posebne zdravstvene namene, ki temelji na znanstvenih raziskavah; osredotoča se na zdravstvo ter prehransko podporo bolnikom in njihovim negovalcem.